Waarom een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een minder grote ingreep dan veel mensen denken. Tijdens deze ingreep wordt een klein gedeelte huid op je oogleden verwijdert. De overtollige huid die verwijderd wordt, is namelijk vaak de reden dat je ogen met de jaren gaan hangen. Hierdoor wordt je blik minder opgewekt en jeugdig. Ook kunnen je oogleden zwaar aanvoelen, waardoor je medische klachten kunt ervaren. Deze redenen zijn ook precies waarom mensen voor een ooglidcorrectie kiezen; als medische en cosmetische ingreep.

Een ooglidcorrectie overwegen vanuit cosmetische redenen

Een veelvoorkomende reden dat mensen een ooglidcorrectie nemen, is omdat je oogleden met de jaren gaan hangen. Dit komt doordat de huid en de spieren rondom je ogen slapper worden naarmate je ouder wordt. Ook kun je permanente wallen krijgen. Voor sommige mensen valt dit mee, maar veel anderen hebben er last van. Als je foto’s bekijkt van vroeger kun je geschokt zijn in welke mate je blik is veranderd doordat je oogleden gaan hangen. In plaats van een jeugdige, opgewekte uitstraling lijk je ineens permanent moe. Een correctie biedt een simpele oplossing. Doordat een gedeelte overtollige huid wordt weggehaald, is je blik fris en opgewekt. Meestal wordt een correctie toegepast op je bovenste oogleden. Heb je juist erg last van wallen? Dan kun je er ook voor kiezen om overtollige huid weg te laten halen in je onderste oogleden.

Wat is de beste leeftijd om een ooglidcorrectie te doen?

De leeftijd waarop mensen een ooglidcorrectie overwegen verschilt. Dit hangt van verschillende factoren af, zoals genetische aanleg en leefgewoonten. Heb je veel stress gehad of rook je al lang? Dan heb je meer kans dat je oogleden gaan hangen. De meeste mensen nemen een correctie als ze boven de 30 zijn. Maar, er zijn ook jongeren die een correctie nemen. Dit heeft soms te maken met cosmetische redenen, maar ook met een medisch motief.

Een medische correctie

Een ooglidcorrectie is voor veel mensen een cosmetische ingreep. Maar, er zijn ook talloze mensen die deze procedure ondergaan vanwege medische redenen. De meest bekende redenen zijn migraine, toenemende eczeem of irritaties aan je ogen zelf.

Hoofdpijn en migraine

Je kunt hoofdpijn krijgen of ernstige migraine aanvallen doordat je oogleden zwaar worden. Dit komt doordat als je oogleden zwaar zijn en naar beneden zakken, je dit gewicht gaat compenseren door je spieren rondom je ogen aan te trekken om de druk tegen te gaan. Het aanspannen van je voorhoofdspieren kan leiden tot hoofdpijn, een branderig gevoel in je hoofdpijn en migraine. Een ooglidcorrectie helpt je een handje, het zorgt ervoor dat je niet je spieren overbelast.

Eczeem

Er ontstaat een extreme reactie op hangende oogleden als je eczeem krijgt. Dit komt doordat je wenkbrauwen zich veel optrekken, waardoor er wrijving ontstaat. Eczeem op je oogleden kan erg vervelend zijn. Niet alleen doordat het erg zichtbaar is, maar ook omdat eczeem jeukt.

Droge en prikkelbare ogen

Door hangende oogleden en de eventuele eczeem die hierdoor kan ontstaan, ga je alleen maar meer aan je oogleden zitten. Daardoor worden je ogen alleen maar gevoeliger, en kunnen je ogen droog en branderig aanvoelen. Draag je lenzen? Dan kan dit er zelfs voor zorgen dat je ze niet meer kunt gebruiken. Een ooglidcorrectie biedt een oplossing hiervoor. Maak daarom snel een afspraak bij Skin + Surgery!

Tatiana

Related Posts

Sport bewust en ken je lichaam op deze manier

Sport bewust en ken je lichaam op deze manier