Lavazza koffie voor de echte koffie fijnproevers

Lavazza koffie is een Italiaans merk espresso koffie. De koffiefabrikant vindt zijn oorsprong al in de negentiende eeuw door oprichter Luigi Lavazza. Het is een echt familiebedrijf gebleven, waar anno 2021 nog steeds afstammelingen van Luigi aan het roer zitten. Het bedrijf is echter uitgegroeid tot marktleider op het gebied van koffie in Italië en het verkoopt zijn producten inmiddels wereldwijd. De koffiebonen worden getest middels strenge selectienormen en worden gehaald uit landen waar ze ook verbouwd worden, zoals Colombia, Brazilië of Costa Rica. Een heerlijke kop Lavazza koffie bestel je nu op Koffie Thee Plaza.

Lavazza koffie: het beste uit twee werelden

Het heerlijke van Lavazza koffie is dat zowel arabica als robusta koffiebonen met elkaar gecombineerd worden, ofschoon er ook koffiesoorten van Lavazza bestaan die alleen bestaan uit arabica koffiebonen. Echte koffiedrinkers waarderen vooral de arabica koffiebonen, omdat dit type bonen meer suikers bevatten en verscheidene smaakprofielen hebben. Robusta bonen geven juist meer cafeïne en sterke antioxidanten in je koffie. Een van de populairste koffiearoma’s van de Italiaanse koffiefabrikant is daarom ook super crema. Andere bekende aroma’s zijn de oro en de rossa.

Italiaanse kwaliteit bij Lavazza koffie

De Lavazza koffiebonen geven de superieure kwaliteit aan de koffie en dit ligt hem vooral in het feit dat het Italiaanse koffiebedrijf een van de eerste was die de verschillende types koffiebonen met elkaar mengde. Door de mengeling van de bonen uit verschillende delen van de wereld krijg je mooi gebalanceerde koffieproducten op de markt. De recepten wordt door de Lavazza’s bewaard en zijn nog steeds niet uitgelekt. De koffiebranders van Lavazza kopen de koffiebonen in bij lokale koffieboeren van over de hele wereld. De economische keten wordt zo zoveel mogelijk beperkt, wat alleen maar positief uitpakt voor de kwaliteit en prijs van de koffie.

Perfectie in een kopje koffie van Lavazza

Lavazza koffie staat bijna garant voor een perfecte kop koffie. De koffiebranders van het bedrijf zijn ware specialisten en selecteren zorgvuldig de beste koffiebonen ter wereld. De koffie is daarbij fijngemalen, is een unieke mengeling van koffiebonen en wordt gemaakt met de beste koffieapparaten. Binnen het bedrijf worden er meermaals opleidingen georganiseerd, zodat iedere werknemer optimaal de fijne kneepjes van het vak leert. De koffiesystemen zijn ook ultramodern. Lavazza werkt namelijk samen met meerdere universiteiten en onderzoekscentra op het gebied van onderzoek naar espresso. Inmiddels zijn er zelfs meerdere trainingscentra opgericht.

Het assortiment van Lavazza

In welke uitvoeringen wordt deze perfectie in een kopje dan aangeboden? Het assortiment van Lavazza koffie bestaat uit meerdere producten. De bekendste is de Blue Line voor het retaillandschap en de horeca. Binnen deze lijn zitten toppers, zoals Grand Reserva, Crema, Gold Selection en Tierra. Lavazza besteedt ook steeds meer aandacht aan duurzaamheid door te kiezen voor duurzame productie in Honduras, Peru en Colombia. Op deze wijze wil de Italiaanse koffiefabrikant de omgeving, werkomstandigheden, gemeenschap en de kwaliteit van de koffie verder verbeteren. Deze duurzame producten herken je aan het keurmerk Rainforest Alliance. En ook deze koffiesoort bestel je bij Koffie Thee Plaza!

Tatiana

Related Posts

Afvalcontainers in de Horeca

Afvalcontainers in de Horeca

Noten eten voor gezonde vetten ondersteunt de sport

Noten eten voor gezonde vetten ondersteunt de sport