Hedge funds en crypto: wat je moet weten

Investeren in crypto: steeds meer hedge funds doen het. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat momenteel bijna 40% van de hedge funds zich bezig houdt met de digitale munt. Maar wat doet een hedge funds nou eigenlijk precies? En hoe verschilt het van een normaal beleggingsfonds? Of overweeg je misschien zelf te gaan investeren in crypto, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Na het lezen van deze blog kan je hopelijk een betere overweging maken.

Wat is een hedge fund?

De hedge fund betekenis is vergelijkbaar met die van een beleggingsfonds. In een beleggingsfonds worden verschillende beleggingen samengevoegd onder één beheerder, die deze vervolgens weer belegd in een aandelen- of obligatiefonds. Deze beleggingen zijn vaak goed gespreid, en kennen dus weinig risico. De fondsbeheerder mag namelijk alleen maar rendement halen in een stijgende markt en moet werken volgens een index, die de benchmark genoemd wordt. Bij een hedge funds is het beleid flexibeler, en mag de fondsbeheerder meer middelen inzetten om rendement te halen – en dit is dan eigenlijk ook zijn grootste doel. Qua middelen kan je bijvoorbeeld denken aan aandelen, obligaties of bepaalde valuta. Ook kan de beheerder short gaan. Er bestaan dus simpel gezegd minder regels dan bij de traditionele beleggingsfondsen. Dit klinkt positief – en dat kan het ook zeker zijn – maar toch draagt het beleggen in een hedge funds ook risico’s met zich mee.

Voor- en nadelen van een hedge funds

Vergeleken met gewone beleggingsfondsen, is er bij een hedge funds sprake van meer spreiding. Ook is het rendement minder marktafhankelijk door de strategieën die die beheerder mag toepassen. Hierdoor kan ook in een dalende markt geprofiteerd worden door de beleggers. 

Vanwege deze strategieën zijn de risico’s van hedge funds vaak wel groter dan die van gewone beleggingsfondsen. Een (deel van de) inzet kan dus verloren gaan. Omdat de portefeuille niet aan een benchmark gekoppeld is, is het ook lastig te weten waar je nu precies in belegt. Daarom is het wel belangrijk van tevoren goed geïnformeerd te zijn over het funds waarin je wil gaan beleggen en dit bij partijen te doen die betrouwbaar zijn.

Hedge funds en crypto

Steeds meer hedge funds beleggen ook in crypto. BitCoin is hierin de meest populaire. Omdat de cryptomarkt echter best volatiel is, zijn sommige mensen terughoudend om hun geld in een hedge funds te stoppen wat in crypto investeert. Als je toch wil beleggen in crypto, kan crypto staking een oplossing zijn. Crypto staking is een vorm van beleggen in de cryptomunt waarbij je deze bewaart in ruil voor een vergoeding. Je kan het dus zien als rente op je spaargeld. Op een relatief veilige manier kan je zo met crypto rendement maken. Dit wordt gezien als een passief inkomen. Je verdient aan je stake crypto zonder nieuwe coins te hoeven kopen. Je zet ze simpelweg vast, en haalt de staking rewards binnen. Niet lastig, en fijn voor mensen die willen beginnen met investeren in crypto!

Tatiana

Related Posts

Het genot van een Finse sauna in je eigen huis

Het genot van een Finse sauna in je eigen huis

Het volgen van een NLP cursus, wat zijn de voordelen precies?

Reizen en sporten gecombineerd of apart

Reizen en sporten gecombineerd of apart